Smještaj

Sobe su uređene u svijetlim tonovima, uz upotrebu kupatila sa toplom vodom, vrlo su prozračne i održavane, tako da ćete se ovdje sigurno dobro osjećati. Gosti smješteni u sobama imaju na raspolaganju dva kupatila sa tuš kabinom. Svaka soba ima TV i peć na čvrsto gorivo. Ljetni hladnjak-šadrvan nalazi se ispred kuće u avliji, uređen od prirodnih materijala, kamena i drveta, sa kaminom i roštiljem, te sećijom za sjedenje 10-15 osoba. Smještaj gostiju je na način pansiona (noćenje i tri obroka) ili pansiona (noćenje sa doručkom). Također se nudi smještaj za pojedince, grupe i porodice, za jednodnevne izlete uz obrok bez noćenja. Nudi se pogodnost za porodice koje dolaze sa djecom, na način da djeca predškolskog uzrasta ne plaćaju ništa, a djeca koja pohađaju osnovnu školu plaćaju 50% od pune cijene koju plaćaju odrasli.


Sportske aktivnosti

Predjeli u selu i oko sela Ravne nude mogućnost za šetnju, pješačenje, planinarenje, lov i ribolov, trčanje, igre sa loptom i jahanje konja.

U zimskom periodu ovdje će sebe naći ljubitelji sankanja, skijanja i ljubitelji svih vrsta igara na snijegu. Boravak na čistom zraku, stalna umjerena fizička aktivnost, zatim svojevrsni povratak prirodi i prirodnijem načinu života, te okupiranje bitno drugačijim sadržajima nego kod kuće, nevjerojatno smiruju, relaksiraju, revitaliziraju i daju novu snagu i duhu i tijelu.